Ana içeriğe atla

kartlı geçiş sistemi,Fitness Programı, Turnike, Spor Salonu Aletleri

Evde Karın Kası Nasıl Yapılır ? Karın Kası Yapma Egzersizleri


İstediğiniz gibi çekici karın kası yapmak için pahalı spor salonlarına veya yüzlerce, binlerce lira vererek pahalı aletler almanıza gerek yok ! Eğer bu makaleyi sonuna kadar okursanız evde karın kası nasıl yapılır, karın kası yapma egzersizleri nelerdir size bahsedeceğim ve  karın kası yapma egzersizleri ile evde karın kası yaparak istediğiniz ve arzuladığınız görünüme sahip olacaksınız.
Karın kası, leğen kasları ile göğüs kafesi arasında yer alan, mide, böbrek gibi hayati organları dış etkenlere ve darbelere karışı koruyan oldukça önemli bir kas grubudur. Ayrıca karın bölgesi özellikle erkeklerde yağlanmanın en çok gerçekleştiği bölgelerin başında gelmektedir. Karın kası yapmak için uygulanacak egzersizler alt karın kası, üst karın kası ve bel bölgesi için yapılan egzersizler olmak üzere üç gruba ayrılır.

Evde Uygulayabileceğiniz Karın Kası Yapma Egzersizleri

Karın kası yapmak için illa ki bir spor salonuna gitmek gerekmiyor. Karın bölgesi için evde düzenli olarak uygulayacağınız egzersizlerle karın kaslarında gözle görülür gelişme sağlanabilmektedir. Fakat özellikle karın bölgesinde yağ birikimi olanlar için sadece bu egzersizleri yapmak yeterli olmayacaktır. Bu kişiler karın kası yapma egzersizleri yanında kendilerine mutlaka bir beslenme programı hazırlamalılar ve beslenme alışkanlıklarını düzene sokarak sağlıklı beslenmeye özen göstermelilerdir.

Karın Kası Yapma Egzersizleri 1

Düz bir yere dizlerinizi kırarak sırt üstü uzanın, kollarınızı geriye doğru uzatın ve vücudun üst kısmını yavaşça kaldırın. Klasik mekik hareketinde olduğu gibi başınızı dizinize kadar kaldırmanıza gerek yok, sırtınızın 20- 30 cm yerden kalkması yeterli olacaktır. Tekrar yere uzandığınızda 10- 20 saniye dinlenecek şekilde bu egzersizi yapabildiğiniz kadar tekrarlayın. Üst karın kaslarını geliştirecek olan bu egzersiz karın kası yapmak için çok faydalıdır.

Karın Kası Yapma Egzersizleri 2

Ayak tabanlarınız yere düz gelecek şekilde sırt üstü dizlerinizi kırarak uzanın. Ellerinizi başınızın arkasında birleştirerek sağ dirseğinizi sol dizinize olabildiğince yaklaştırın ve diğer dirseğinizle egzersizi tekrar edin. Üst karın kaslarında gelişme sağlayacak olan bu egzersiz karın kası yapma egzersizleri arasında en çok tavsiye edilenlerden bir tanesidir.

Karın Kası Yapma Egzersizleri 3

Sırt üstü uzanın ve kollarınızı vücudunuza paralel olarak avuç içleri yere gelecek şekilde koyun. Ayaklarınızı birleştirin ve bacaklarınız üst vücudunuzla 90 derecelik açık oluşturana kadar ayaklarınızı kendinize çekin. Alt karın kasları için son derece faydalı olan bu egzersizi yaparken zorlanıyorsanız ellerinizle yerden destek alabilirsiniz.

Karın Kası Yapma Egzersizleri 4

Karın kası yapma egzersizleri arasında özellikle alt karın kaslarını geliştirmek için en etkili egzersizlerden bir tanesidir. Yere sırt üstü uzanın ve bacaklarınızı birleştirerek ayaklarınızı ileriye doğru iyice uzatın. Ayaklarınızı yerden 10- 20 cm yukarı yavaşça kaldırın ve bu konumda 1 dakika kadar bekleyin sonra yavaşça geri koyun 20- 25 saniye kadar dinlendikten sonra egzersizi tekrarlayın.
Yukarıda sizinle paylaşmış olduğum karın kası yapma egzersizleri düzenli olarak uygulandığında 3 ile 5 hafta arasında karın bölgesinde ciddi oranda değişim olduğunu göreceksiniz. Alt karın kası yapmak için uygulanan egzersizler bel bölgesinde zorlamalara neden olduğu için eğer belinizde bir rahatsızlık varsa bu egzersizleri daha hafif olarak yapabilirsiniz. Eğer bu egzersizleri yaptıktan sonra bel ağrısı yaşıyorsanız bir uzmana görünmeniz tavsiye ediyorum.
Karın kası yapma egzersizleri, karın bölgesinde bulunan yağlanmayı azaltıcı kardiyo egzersizleri ve uygun bir beslenme programı ile desteklemesi istenilen sonuca ulaşmayı daha kısa sürede sağlayacaktır. 


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Baklava Karın Kası Nasıl Yapılır ?

Her erkeğin kaslı bir vücuda sahip olma arzusu. Yazların gelişiyle kumsaldaki baklava kaslı erkekleri görmeye hazır olun. Bu yıl erkek arkadaşlarında ve eşlerinde baklava kaslarını görmek istiyor. Çoğu erkek kas yapmak için spor salonlarına para döküyor. Aşağıdakileri yaparken evinizde kareli karın kaslarına sahip olabilirsiniz. Ya da karın kasları için satılan spor ekipmanlarını tedarik ederek fit bir vücuda sahip olabilirsiniz. Etkili bir kar kas programı uygulayarak bu hedefi evinizde başarabilirsiniz. Kas yapabilmek için, iki süreci başarıyla yürütmek zorundasınız. Birincisi, bazı fiziksel hareketler ve egzersizler yapmak, ikincisi ise uygun beslenme ve diyet programı ile sindirim alışkanlıklarınızı bu hareketlere uyarlamaktır. Başarınız, bu iki sürecin birlikte çalışması gerçeğiyle orantılı olacaktır. Karın kas hareketleri Tüm hareketlere dikkat etmeniz gereken kural, midenizi içeri almanız gerektiğidir. Bu şekilde, ana kaslardaki kasları çalıştırmak zorunda kalacaksınız, ç

Karın Kası Nasıl Yapılır ?

Daha önceki yazılarımızda sizlere kas nasıl yapılır bahsetmiştik ve bu makalemizde size bazı tavsiyelerde bulunarak karın kası nasıl yapılır anlatacağım. Karın kası nasıl yapabilirim ? Kaslı ve çekici bir vücuda sahip olmak isteyenlerin sorduğu sorulardan bir tanesidir. Çoğu insan karın kası yapmak için hangi egzersizlerin yapıldığını, bu egzersizlerin her gün mü yapıldığını, karın kası yapmak için özel egzersizlerin olup olmadığını merak eder. Buda insanların kafasında karın kası nasıl yapılır sorusunu oluşturur. Öncelikle karın kası yapmak için egzersiz kısmına değinelim. Çoğu insanın sandığının aksine daha çok karın kası çalışmakla, her aklınıza geldiğinde mekik çekmekle yada bunun çeşitli varyasyonlarını denemekle karın kası daha çabuk yapılır diye bir şey yoktur. Aşağıda sizinle paylaştığım videoyu izledikten sonra Youtube'ye gidin ve " dünyanın en güçlü adamı yarışması " cümlesini aratıp çıkan sonuçları izleyin. Orada oldukça iri yapılı kişilerin çeş

Adonis Kası Nasıl Yapılır ?

Merhabalar sizlere daha önceki yazılarında kas nasıl yapılır , karın kası nasıl yapılır , kol kası nasıl yapılır hakkında bazı tavsiyelerle bilgiler aktarmıştım. Bu makalemde ise size adonis kası nasıl yapılır bazı tavsiyeler vereceğim. Adonis kası , bir çok erkeğin sahip olmak istediği ancak yapması çok uzun zaman ve emek  harcayarak elde edilen bir kas grubudur. Son yıllarda yaygın hale gelen adonis kası , kadınların erkeklerde aradıkları özellikler arasında olmazsa olmazlarından bir tanesi haline geldi. Göbeğin hemen altında, genital bölgenin hemen üstünde bulunan adonis kası bir tür karın kasıdır. Adonis kası yapmak için vücuttaki yağ oranının düşük olması ve düzenli beslenme programıyla birlikte egzersizler yapılması gerekiyor. Erkeklerde özellikle karın bölgesinde yağlanmaların fazla olması adonis kası nın görünmemesine neden olmaktadır. Bu nedenle adonis kası yapmak için öncelikle vücuttaki yağ oranı düşürülmelidir. Adonis kası uzun bir süreç sonucunda yapılır. Bu nede